Belcolade otevírá první uhlíkově neutrální továrnu na belgickou čokoládu.

Belcolade, naše značka pravé belgické čokolády, potvrzuje svou důležitou roli v oblasti udržitelné výroby a získávání čokolády a nabízí pohled na svou průkopnickou belgickou továrnu na čokoládu s plně neutrální uhlíkovou stopou. Nová továrna Belcolade zdůrazňuje naše zaměření na udržitelnost a dodávání vysoce kvalitní čokolády zákazníkům. Vize Belcolade pro udržitelná řešení nabírá na síle s otevřením nového výrobního závodu v Belgii.

Pomocí našich odborných znalostí s udržitelným přístupem Belcolade zajišťuje, že její produkty nejen přispívají k úspěchu zákazníků, ale také jim pomáhají učinit hmatatelné kroky směrem k udržitelnějšímu světu. Zájem a zaměření na chuť a udržitelnost odhalují zjištění z nedávné studie Taste Tomorrow. Tato studie zdůrazňuje, že zatímco chuť zůstává primárním nákupním kritériem pro spotřebitele, udržitelnost čokolády je klíčovým rozlišovacím faktorem při nákupu, přičemž 68 % respondentů se zajímá o potravinářské produkty pocházející z udržitelných zdrojů.

Připravujeme cestu k udržitelné budoucnosti čokoládového průmyslu.

Expanze Belcolade je řízena jejím neochvějným závazkem k udržitelnosti,“ říká Pierre Tossut, generální ředitel Puratos. „Naše značka Belcolade je hnacím motorem inovací a zajišťuje, že čokolatiéři, cukráři a pekaři budou mít přístup k jedinečným čokoládovým výrobkům, které jim umožní vytvářet výrobky reflektující jejich hodnoty“ říká. Uhlíkově neutrální továrna Belcolade tento závazek ztělesňuje. Tato průkopnická továrna funguje ze 100% díky elektřině z obnovitelných zdrojů, což eliminuje potřebu fosilních paliv. Díky rozsáhlým podzemním zásobárnám dešťové vody je až 90 % vody získáváno z dešťové vody. Společnost Belcolade vynaložila značné investice na zvýšení energetické účinnosti, spolehlivosti a odolnosti vůči suchu prostřednictvím modernizace všech technických energetických zařízení, skladování a distribuce. Díky rekuperaci tepla a využití nejmodernější technologie tepelných čerpadel nyní proces výroby tepla v továrně spotřebuje pětkrát méně energie než dříve.

Program Cacao-Trace je dalším příkladem závazku společnosti Belcolade k udržitelnější budoucnosti v rámci celého řetězce pěstování a zpracování kakaových bobů. "Program Cacao-Trace nejen nabízí tu  nejkvalitnější surovinu, ale také podporuje farmáře po celém světě tím, že poskytuje lepší ceny a extra finanční čokoládový bonus. Navíc zlepšujeme životní prostředí a životní podmínky našich farmářských komunit tím, že stavíme školy, zdravotnická střediska, dodáváme vybavení pro pitnou vodu, poskytujeme stipendia a mnoho dalšího“ vysvětluje Pierre Tossut. Vedle těchto účinných udržitelných iniciativ odráží nový 100% recyklovatelný obal Belcolade odhodlání společnosti snížit svou ekologickou stopu a posílit pozitivní dopad na planetu. „Naše planeta stojí za ochranu a my si přejeme sehrát svou roli uplatňováním těchto udržitelných postupů, na které jsme velmi hrdí,“ uzavírá Pierre Tossut.

Cesta k inovaci čokolády a vynikající chuti

Kromě svého závazku k udržitelnosti je Belcolade značkou pečlivě vytvořenou profesionály pro profesionály.

Produkty se rodí ze společného úsilí, vytvořeného spoluprací s čokoládovnami, cukráři a pekaři, kteří sledují nebo i tvoří nejnovější spotřebitelské trendy. Společnost Belcolade využívá kreativní řešení a nejnovější technologie k poskytování jedinečných chutí a vysoce kvalitní belgické čokolády každému jednotlivému zákazníkovi v čokoládovém průmyslu, čímž posiluje závazek společnosti Belcolade poskytovat svým zákazníkům ty nejlepší suroviny.

Belcolade kombinuje senzorickou odbornost a udržitelnost k výrobě kvalitních produktů, které umožňují úspěch našich zákazníků a zároveň zajišťují udržitelnou budoucnost pro budoucí generace,“ poznamenává Youri Dumont, ředitel divize čokolády ve společnosti Puratos.

"Cacao-Trace Sustainable Program je důkazem našeho závazku k vynikající chuti a udržitelnosti. Naše čokoláda Cacao-Trace posouvá chuť na zcela novou úroveň dokonalosti díky jedinečnému procesu fermentace, která zaručuje nejlepší kvalitu a zvýrazňuje chuť každé kapky čokolády.“