Pravá belgická hořká čokoláda s garantovaným původem z ekvádorských kakaových bobů odrůdy Nacional má výjimečnou jemnou jasmínovou chuť doprovázenou podtóny kávy a humusu.
Kakao je srdcem Ekvádoru. Jeho cenná odrůda „Nacional“ tam rostla již více než 5000 let a byla jedním z prvních pěstovaných kakaovníků. Chuťový profil této odrůdy odráží různorodé klimatické podmínky země: tropické při pobřeží Pacifiku, mírné podnebí a klima džungle amazonského deštného pralesa. Díky květinové vůni a komplexnímu chuťovému profilu není divu, že se jednalo o nejvyhledávanější luxusní čokoládové zboží v Evropě 18. a 19. století.
Kakao Nacional je proslulé jemnými květinovými tóny jasmínu. Používáme zejména boby z Los Ríos a Esmeraldas, které jsou známé svými neuvěřitelnými květinovými tóny. Kakao z Esmeraldas je silné, zatímco kakao z Los Ríos je o něco méně intenzivní a má jemný zemitý základ.
Máte dotaz? Rádi Vám pomůžeme.
Kontaktujte násV našich Centrech pro čokoládu zkoumají experti Puratos nejnovější trendy v produkci čokolády a zároveň vyvíjejí nové koncepty, produkty, procesy a technologie.