Pravá belgická hořká čokoláda s robustní, ale vyváženou intenzitou kakaa, doprovázená hořkostí a kyselostí. Vysoký obsah kakaové hmoty a speciální způsob konšování odhalují nezaměnitelné a lákavé tóny humusu a hub.
Pestrobarevný obraz krajin, překypující barevnou divočinou - to je Uganda, kde všechno roste. Temná minerální půda perly Afriky okamžitě přesvědčila naše odborníky na chuť, že bude ideální pro výrobu robustního zemitého kakaa.
Většina ugandských farmářů dává přednost kakau Trinitario. Plodiny přinášejí větší sklizeň a lahodná chuť je vylepšena vynikající půdou Ugandy. Asi tři čtvrtiny naší sklizně jsou z Bundibugyo, západně od velkých hor Rwenzori. Silné kakao tohoto regionu odráží ducha místních lidí. A jako všechny silné věci, kakao vyžaduje čas na vývoj komplexnosti, která doplní jeho sílu. Výsledkem je úplné rozvinutí robustní, zemité chuti.
Máte dotaz? Rádi Vám pomůžeme.
Kontaktujte násV našich Centrech pro čokoládu zkoumají experti Puratos nejnovější trendy v produkci čokolády a zároveň vyvíjejí nové koncepty, produkty, procesy a technologie.