Když se čokoláda zamiluje do lískového oříšku, je z toho láska na věky. Tato skvělá a časem prověřená kombinace je taky základem našeho luxusního dezertu.
Čokoládu rozpustíme na teplotu 40°C a vmícháme do ní sůl a Hazelnuts Praline. Přisypeme a lehce zapracujeme nadrcené pražené oříšky.
Hmotu rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku 2 mm. Necháme zchladnout v lednici a následně vykrojíme kolečka o průměru 6 cm.
Recept na plech 60x40cm
Do kotle navážíme všechny ingredience a pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače, přibližně 5 minut. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.. Těsto rozetřeme na silikonovou podložku a pečeme asi 12-14 minut při 170°C.
Z vychladlého plátu vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm.
Do poloviny silikonové formy o průměru 70 mm (objem cca 150 ml) nadávkujeme pěnu. Do pěny vtlačíme postupně zmraženou oříškovou náplň, korpus a křupinku. Celé dáme zamrazit.
Zrcadlový lesk Miroir Glassage Noir zahřejeme na 35-40°C.
Zmraženou pěnu vyndáme z formy, přelijeme leskem a přesuneme na kolečko sušenky.
Čokoládu Belcolade vytemperujeme a rozetřeme mezi 2 fólie. Vykrajujeme srdíčka, která obtočíme kolem plastové trubičky tak, aby se srdíčka lehce ohnula dříve než čokoláda ztuhne. Dekoraci posadíme na hotový dezert.
Receptura je ilustrační a je potřeba ji přizpůsobit každému provozu zvlášť. Využijte pomoci našich technologů!