Každý druhý spotřebitel kontroluje nutriční hodnoty, obsah nebo zdravotní tvrzení na obalech” – Taste Tomorrow
Vyvážená výživa je zásadní. Když si ho dopřáváte s mírou, jakékoli jídlo, dokonce i nezdravé lahůdky, se můžou vejít do vyvážené stravy, podpořit zdraví a dlouhodobou konzistenci ve stravě1.
I když neexistuje jedna univerzální zdravá strava, pokyny Světové zdravotnické organizace doporučují snižování obsahu cukru, tuku a soli a zvyšování podílu ovoce, zeleniny, vlákniny a celozrnných výrobků2. Puratos se řídí těmito principy při vývoji inovativních ingrediencí, které optimalizují výživu.
Snížení obsahu cukru
Cukr je hlavní složkou, u které chtějí spotřebitelé nižší obsah. Kromě sladkosti je však vysoce funkční složkou, zejména v cukrářství a u čokolády. Proto nabízíme řadu snadno přizpůsobitelných řešení, které poskytují buď úplnou nebo částečnou náhradu cukru.
Redukce tuku
V souladu s pokyny Světové zdravotnické organizace se snažíme zlepšit nutriční hodnotu vašich výrobků, snížením obsahu nekvalitních tuků (jako jsou nasycené mastné kyseliny) a jejich nahrazení zdravějšími alternativami. Nabízíme také náplně se sníženým obsahem tuku a pekařské směsi, které optimalizují chuť a výživovou hodnotu vašich výrobků.
Snížení obsahu soli
Vzhledem k tomu, že chléb má často vysoký obsah soli, vyvinuli jsme inovativní řešení, která snižují obsah soli v pečivu. S našimi řešeními můžete spotřebitelům pomoci splnit doporučený příjem 5 g soli na den doporučený Světovou zdravotnickou organizací, a podpořit tak lepší zdraví bez kompromisů na chuti.
Vše začíná u obilovin!
Naše data z Taste Tomorrow potvrzují, že spotřebitelé vnímají obiloviny a semínka jako zdravé a chutné složky. A je to pravda: celozrnné obiloviny jsou základními stavebními kameny výživných potravin a chutným způsobem, jak zvýšit příjem vlákniny, podle doporučení Světové zdravotnické organizace.
Více ovoce
V posledních letech se ovoce stalo jednou z nejlépe hodnocených příchutí. Naším cílem je zvyšovat obsah ovoce v našich náplních, kdykoli je to možné. Použití ovocných náplní Puratos ve vašich výtvorech je chutný a kreativní způsob, jak snížit obsah cukru, tuku a kalorií.
Nutriční benefity
Na dnešním trhu je stále důležitější, aby produkty nabízely další nutriční výhody. Vyvinuli jsme ingredience, které pomáhají vytvářet produkty s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny. Tyto přísady nejen zvyšují nutriční rovnováhu vašich produktů, ale také zlepšují jejich chuť a vzhled.
Podle Taste Tomorrow, hledá 62 % spotřebitelů zdravější alternativy. Nabídka vyvážených sladkých dobrot je zásadní a pomáhá spotřebitelům vychutnat si své oblíbené produkty, aniž by ohrozili své zdraví. Innova Insights uvádí, že téměř 80 % spotřebitelů přistupuje ke své stravě proaktivně, přičemž 28 % se zaměřuje na snížení obsahu cukru a 21 % na snížení tuku.
Náš koncept "Zdraví a pohoda" se skládá z 10 stavebních bloků. Zatímco oblast "zdraví" je vědecky podložena, "pohoda" souvisí se subjektivním vnímáním spotřebitelů v oblasti toho, jaké vlastnosti potravin jsou pro lidské tělo prospěšnější.
Objevte náš závazek k čistým etiketám, nabízející přírodní, transparentní ingredience pro zdravější výběr.