Pro zdraví lidí a planety

“1 ze 3 spotřebitelů nakupuje potraviny na rostlinné bázi alespoň 1 týdně.” – Taste Tomorrow

Co začalo jako hnutí proti týrání zvířat, se vyvinulo v potravinovou revoluci. Tento posun není jen o vyhýbání se živočišným produktům, ale také o přijetí nových potravin a uznání jejich dopadu na životní prostředí. Spotřebitelé nyní hledají možnosti, které jsou dobré pro ně i pro planetu, a mění své preference k rostlinným alternativám.

Výzkumy ukazují, že potraviny na rostlinné bázi obecně obsahují méně kalorií a méně nasycených tuků, přičemž mají vyšší obsah vlákniny ve srovnání se svými živočišnými protějšky. Konzumace rostlinných alternativ je proto zdravým krokem k vyvážené a rozmanité stravě.


 

Vzestup potravin na rostlinné bázi

Podle průzkumu Innova Market Insights je rostlinný segment jedním z nejrychleji rostoucích v potravinářském průmyslu, což potvrzují i nedávné statistiky o potravinách na rostlinné bázi:

  • Uvádění pečiva a sladkého zboží na trh meziročně vzrostlo o 61 %..
  • Přípravky a směsi na pečení se zvýšily o 60 %.
  • Zájem o sušenky vzrostl o 43 %.

Puratos je lídrem v inovacích surovin na rostlinné bázi

V Puratosu se věnujeme vývoji rostlinných alternativ vajec, mléčných výrobků a másla, aniž bychom museli dělat kompromisy v chuti, struktuře, funkčnosti nebo bezpečnosti.

Zavázali jsme se:

  •  100% odstranění živočišných složek v naší rostlinné řadě.
  •  Budeme vytvářet řešení na rostlinné bázi, která jsou co nejvýživnější.
  • Zajistíme, aby naše produkty byly co nejčistší.

Nabízíme také širokou škálu přírodních rostlinných řešení, včetně pekařských směsí, zlepšujících přípravků, kvasů, speciálních tuků, glazur, ovocných náplní a hořké čokolády.

Zaměřujeme se na zlepšení nutričních profilů našich rostlinných ingrediencí a vkládáme je do kreativních receptů, které vyvažují chuť a zdraví.

Vyzkoušejte suroviny na rostlinné bázi

S naší řadou rostlinných produktů se vám snažíme poskytnout inspiraci, vynikající chuť a texturu a maximální radost z toho, že děláte něco dobrého. Abyste se mohli postarat o sebe, své spotřebitele a naši planetu. 

Poznatky o spotřebitelích

Poznatky o spotřebitelích

Podle našeho průzkumu Taste Tomorrow, je motivace ke konzumaci rostlinné stravy dvojí. Je vnímaná jako zdravá pro naše tělo a dobrá pro životní prostředí.

  • 70 % spotřebitelů souhlasí s tím, že rostlinná strava má pozitivní vliv na životní prostředí,
  • 58 % souhlasí s tím, že rostlinná strava je zdravější než živočišná.

Související články

Může být čokoláda se sníženým obsahem cukru stále chutná?

Může být čokoláda se sníženým obsahem cukru stále chutná?

Objevili jsme způsob, jak snížit obsah cukru při zachování velké požitkové síly naší čokolády bez absolutního kompromisu ohledně chuti nebo textury!

Zdraví a pohoda

Náš koncept "Zdraví a pohoda" se skládá z 10 stavebních bloků. Zatímco oblast "zdraví" je vědecky podložena, "pohoda" souvisí se subjektivním vnímáním spotřebitelů v oblasti toho, jaké vlastnosti potravin jsou pro lidské tělo prospěšnější.

Zdravé trávení

Prozkoumejte řadu Puratos Gut Health pro zdravější řešení, která podporují trávení. Vylepšete chuť a výživové hodnoty s našimi inovativními produkty.

REFERENCE:

  1. Clem, J. D., & Barthel, B. (2021, May 1). A look at plant-based diets. Journal of Nutritional Science, 118(3), 233-238.
  2. McClements, D J., & Großmann, L. (2021, June 3). A brief review of the science behind the design of healthy and sustainable plant-based foods. https://doi.org/10.1038/s41538-021-00099-y
  3. Manasa, R., Harshita, M., Prakruthi, M., Shekahara Naik, R., & Shivananjappa, M. (2020). Non-dairy plant based beverages: A comprehensive review. The Pharma Innovation Journal, 9(10), 258-271.
  4. Langyan, S., Yadava, P., Khan, F.N., Dar, Z.A., & Singh, R. (2022). Sustaining protein nutrition through plant-based foods. Frontiers in Nutrition, 8, 772573.
  5. McClements, I., & McClements, D. (2023, July 1). Designing healthier plant-based foods: Fortification, digestion, and bioavailability. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112853
  6. McClements, D.J. (2023). Ultraprocessed plant‐based foods: Designing the next generation of healthy and sustainable alternatives to animal‐based food