“75 % spotřebitelů na celém světě se zajímá o potraviny, které podporují zdraví jejich střev a pomáhají s trávením.” – Taste Tomorrow
Vědecké výzkumy prokázaly, že cesta ke zdraví začíná ve střevech. To je důvod, proč Puratos investuje do ingrediencí a technologií, které podporují zdravé trávení a zajišťují, že vaše produkty jsou zdraví prospěšné a zároveň chutné.
Prostřednictvím základních potravin, jako je chleba, se Puratos snaží postupně zlepšovat střevní mikrobiom. Naše inovativní technologie vám navíc mohou pomoci maximalizovat výhody přírodních ingrediencí, zejména obilovin. Tento přístup vám pomůže vytvářet produkty, které nejen skvěle chutnají, ale také přispívají k zdravějšímu trávení vašich spotřebitelů.
Zdraví střev je především o účinném trávení, vstřebávání živin, silné imunitě a absenci gastrointestinálních problémů. Biliony mikroorganismů přítomných ve střevě jsou známé jako mikrobiom a hrají klíčovou roli ve fyzickém i duševním zdraví1.
Střevní mikrobiom ovlivňuje duševní zdraví prostřednictvím osy střevo-mozek a funkci svalů prostřednictvím osy střevo-sval. Odhaduje se, že asi 70 %2 naší imunity pochází ze střev.
Zatímco faktory jako genetika, stres, léky a znečištění mohou ovlivnit zdraví střev, největší vliv má správný výběr stravy. Diety, které upřednostňují vyvážený a rozmanitý střevní mikrobiom, obsahují: vlákninu, fermentované potraviny a také vědecky ověřená biotika: prebiotika, probiotika, postbiotika3.
Vyvážená strava je zásadní pro zdraví střev. Chléb a pečivo jsou základní potravinou po celém světě a nabízejí vynikající příležitost k podpoře zdravého trávení.
Díky naší 100 leté zkušenosti s pekařskými inovacemi jsme spojili umění tvorby chleba s vědou o zdraví střev a vytvořili řadu Happy Gut.
Řada Happy Gut je speciálně navržena tak, aby zvýšila obsah vlákniny ve vašem pečivu, pomohla spotřebitelům dosáhnout doporučených hladin vlákniny a dodala skvělou chuť a texturu
Díky vylepšené technologii fermentace a klíčení jsme také schopni získat cenné živiny z obilovin, což vede k chutným potravinám, s bohatým obsahem na živiny.
Téma zdravého trávení si rychle získává oblibu mezi spotřebiteli a v důsledku toho se prosazuje v potravinářském průmyslu. Tato souvislost mezi zdravím střev a celkovým zdravím je v mysli spotřebitelů dobře zavedena. Podle Taste Tomorrow přibližně 80 % lidí na celém světě uznává souvislost zdravého trávení s imunitou a duševní pohodou.
Discover a surprising fact: in many countries, fewer than 10% of individuals meet recommended fiber intake levels. Yet, there's a silver lining—consumer demand for fiber-rich products is rising, highlighting an opportunity to introduce fiber-rich bakery creations.
Náš koncept "Zdraví a pohoda" se skládá z 10 stavebních bloků. Zatímco oblast "zdraví" je vědecky podložena, "pohoda" souvisí se subjektivním vnímáním spotřebitelů v oblasti toho, jaké vlastnosti potravin jsou pro lidské tělo prospěšnější.
Objevte naše vyvážená výživová řešení. Snižte obsah cukru, tuku a soli a zároveň zlepšete chuť pomocí našich inovativních produktů.