Citrónová makronka s levandulí

Citrón a levandule. Tak to je jedna z nejvoňavejších variací, kterou si můžeme představit. Svěží bylinkovo-ovocná náplň s pravou bílou belgickou čokoládou přinese vzpomínky na horké léto.

Ingredience

Tipy:

Makronky se dají péct i v horkovzdušné troubě/peci (pro hotely a restaurace) a v rotačních pecích (pro velkovýrobce), vždy je potřeba vyzkoušet konkrétní pec – teplotu a čas.

Vyzkoušejte také varianty s dalšími čokoládovými náplněmi Cryst-O-Fil a ochucovacími pastami Classic.

Postup

Makronkové korpusy

Vodu ohřejeme na 50 °C, nalijeme ji do kotle a přidáme směs Patis’Macaron a fialovou potravinářskou barvu. Šleháme plochým nástavcem šlehače vysokou rychlostí 4 minuty. Nastříkáme na silikonový plát a pečeme v etážové peci na plechu při teplotě 150 °C cca 20 minut s otevřenými klapkami. Korpusy makronek necháme vychladnout.


Náplň
Cryst-O-Fil Blanc necháme v mikrovlnné troubě povolit na teplotu 25 °C a vymícháme metličkou. Přidáme Classic Lemon a pár kapek levandulového oleje, vše důkladně rozmícháme a naplníme do cukrářského sáčku.

Dohotovení

Korpusy makronek plníme cukrářským sáčkem s hladkou špičkou.