Tradiční způsob jak odlišit Vaše finální výrobky
prostřednictvím unikátní chuti a struktury
Přírodní kvasy Sapore je velmi snadné použít. V portfoliu Sapore naleznete kvasy aktivní i neaktivní, v sypké nebo tekuté podobě.
Každý kvas Sapore je jedinečný díky charakteristické kombinaci mouky, mikrobiální kultury, fermentačních podmínek a fermentačního procesu. Lze je navzájem kombinovat a vytvářet tak vlastní nezaměnitelné chuťové profily.
Přírodní kvasy Sapore nabízejí širokou paletu chutí, jsou zárukou stálé kvality a mohou být použity v jakémkoli typu těsta a procesu.
Přírodní kvasy Sapore jsou v souladu se spotřebitelskými trendy. Představují návrat k tradičním a přírodním produktům, podporují trávení a přispívají k vyvážení střevní mikroflóry. Spotřebitelům nabídnete pečivo zdravé, se skvělou chutí a příbehěm.
Kvas je přírodní prostředek, používaný při výrobě chleba, který fermentuje a způsobuje jeho kynutí. Skládá se z mouky, vody, mikroorganismů, bakterií mléčného kvašení a kvasinek, které se přirozeně vyskytují v základních ingrediencích. Chuť kvasu závisí na mikroorganismech a jejich spojení a může se velmi lišit. Existuje ohromné množství různých kvasů a každý dává chlebu jinou příchuť.
V roce 2013 jsme založili Knihovnu kvasů Puratos v Centru pro chuť chleba v belgickém Saint-Vith. Shromažďuje autentickou sbírku kvasů z celého světa.
Našim cílem je ochránit rozmanitost kvasů a know-how jejich použití v pekařství.