Měkká zrna uvolňují postupně vlhkost do střídy a přirozeně tak prodlužují čerstvost pečiva.
V souladu s požadavky spotřebitelů v oblasti zdravotní prospěšnosti:
Zrna a semínka byla vždy důležitou součástí naší stravy. Poskytují energii a mnoho živin, jako jsou vláknina, bílkoviny, vitamíny a minerály. Protože se dnes lidé zajímají více o jídlo, které konzumují, starají se také více o své zdraví. Jídlo vnímají jako způsob, kterým být neustále v kondici. Naklíčená zrna dokonale zapadají do spotřebitelského trendu vyhledávání zdravějších produktů.
Podle výsledků nepřetržitého spotřebitelského průzkumu TasteTomorrow od Puratos 81 % spotřebitelů věří, že vláknina má pozitivní účinky na trávení. Podrobnější průzkum ukázal, že měkkost spolu s lahodnou chutí obilovin jsou 2 nejdůležitější aspekty, které se od chleba prospěšného zažívání očekávají.