Červená řepa je bohatá na vlákninu a antioxidanty. Barvu jí dodává betalain, který má silné protizánětlivé účinky. Je také nabitá vitamíny a minerály, včetně sodíku, hořčíku, železa, kyseliny listové a vitamínů C a B.
Ingredience
Postup
Krok za krokem
Mísení
5 min. pomalu, 7 min. rychle
Teplota těsta
26 °C
Zrání
přes noc při 4 °C
Dělení
65 g stočit do klonku a dát do forem
Předkynutí
20 min.
Tvarování
ve formě stlačit na placku
Kynutí
90 min. při 30 °C a 85% rel. vlhkosti. Po 75 minutách pomašlovat slaným nálevem Salamoia a stlačit špičkami prstů (cca 7x)
Používáme cookies, abychom vám poskytli nejlepší zkušenosti na našem webu, rozpoznali opakované návštěvy a preference a také abychom měřili a analyzovali provoz. Chcete-li se dozvědět více o cookies, včetně toho, jak je zakázat, přečtěte si naše pravidla využití cookies. Kliknutím na „Přijímám všechny cookies“ souhlasíte s použitím všech cookies.