Zelené jarní roládky

Ingredience

Postup

Příprava těsta a pečení

Do kotle navážíme všechny suroviny na korpus a pomalu zamícháme plochým nástavcem. Krátce vymícháme celistvé těsto. Mícháme pomalu, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch. Těsto nalijeme na plech pokrytý pečicím papírem a roztáhneme do tenké vrstvy. Toto množství je na dva plechy 60 x 40 cm. Roztáhneme po celé ploše rovnoměrně. Pečeme při teplotě 160 stupňů cca 10 minut. Nutno vyzkoušet teplotu a čas pečení v každé peci!

Necháme lehce prochladnout a ještě vlažné pláty provlhčíme pomocí měkkého štěce ovocným pyré Starfruit. Poté potřeme tenkou vrstvou náplně Topfil. Měkký, vláčný plát nakrájíme pizza kolečkem na tenké proužky (cca 1-1,5 cm široké) přes celou délku. Opatrně stáčíme do pevných roládek, aby byl krásně vidět barevný vzor. Roládky položíme na talířky a potřeme povrch lehce nahřátým leskem Magnifier Neutra.


Dekorace

Na želé malinové terčíky namočíme plátky želatiny do velmi studené vody a necháme nabobtnat. Poté vymačkáme přebytečnou vodu. Nabobtnalou želatinu rozehřejeme a rozpustíme v mikrovlnce, potom vmícháme do pyré Starfruit, dobře promícháme. Nalijeme po malých dávkách do vhodné silikonové formy a necháme v zamrazit.

Na krém vložíme do kotlíku šlehačku Festipak a pyré Starfruit a najednou dohromady rychle vyšleháme balonovou metlou do krémové konzistence. Krém nastříkáme ozdobně na okraj roládek. Dozdobíme čerstvými malinami, sekanými pistáciemi. Osadíme želé malinovými terčíky.


Tipy

  • Tyto výrobky lze šokově zamrazit.
  • Tyto výrobky lze péci také v rotační peci či v konvektomatu.