Do kotle navážíme vodu a vejce, olej a kokosovou pastu a přidáme Tegral Satin Natur cake a strouhaný kokos. Pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače, přibližně 5 minut. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch. Do ráfku o průměru 19 cm rozetřeme rovnoměrně dávku těsta. Pečeme v etážové peci na 170 stupňů cca 35°C.
POZOR! Nutno vyzkoušet teplotu a čas pečení v každé peci!
Vychlazený korpus vyřízneme z ráfku a dvakrát prokrojíme. Ráfek vyložíme fólií a vložíme spodní část korpusu, na něj rovnoměrně rozetřeme 200 g náplně a pečlivě uhladíme. Položíme střední část korpusu a jemně přitiskneme. Opět rozetřeme 200 g náplně a pečlivě uhladíme. Přiložíme vrchní část korpusu a jemně přitlačíme. Nadávkujeme posledních 200 g náplně a poplácáváním špachtlí v krému vytvoříme nepravidelné špičky. Nakonec dozdobíme strouhaným kokosem. Z dortu opatrně sundáme ráfek a necháme dort ve fólii vychladit. Poté sloupneme folii. Je důležitá pečlivá čistá práce, aby na hotovém dortu byly vidět pravidelné vrstvy.