Vánoční varianta višňového dortu Schwarzwald čili Black Forest. Lahodná kombinace čokoládového korpusu Tegral Satin Choco a višňové náplně topfil Finest Cherry 70%
Receptura na 3 dorty.
Do kotle navážíme vodu, vejce, olej a přidáme Tegral Satin Choco a pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače, přibližně 5 minut. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.
Plech vyložíme pečicím papírem, na něj položíme ráfek o průměru 18 cm a do něj nadávkujeme přibližně 300 g těsta. Roztáhneme po celé ploše rovnoměrně. Pečeme při teplotě 160 - 170 stupňů cca 15 minut. POZOR! Nutno vyzkoušet teplotu a čas pečení v každé peci!
Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 2 stejné části.
Do kotlíku vložíme Tegral Kruche, nakrájený studený tuk, kakao a vejce a pomalu uhněteme tužší těsto plochým nástavcem (lyrou, káčkem). Těsto zabalíme do fresh fólie a necháme alespoň hodinu v chladu, lépe do druhého dne. Vyválíme na sílu 3 mm a vykrojíme kola s průměrem 20 cm. Případně vykrojíme tvary stromků a ke kolům připojíme. Propícháme hrotem špejle a pečeme cca 10 minut na 170°C. Podle typu pece musíme přizpůsobit dobu a teplotu pečení.
Vodu s cukrem přiveďte k varu. Nechte vychladnout a přimíchejte pyré.
Mléko se smetanou přiveďte k varu, přimíchejte žloutky a cukr a nechte směs zchladnout na 85°C. Přelijte přes čokoládu a ponorným mixérem vše dobře rozmíchejte.
Smetanu vyšlehejte. Festipak, mléko a Cremfil Classic Vaniline přiveďte společně k varu, přimíchejte žloutky a nechte směs zchladnout na 85 °C. Přidejte Bavarois Neutre a dobře promíchejte. Zchlaďte na 27 - 30°C. Do krému zapracujte postupně ušlehanou smetanu.
Do 18 cm ráfku vyloženého acetátovou páskou dejte polovinu korpusu nakrojenou stranou navrch. Korpus, potřete višňovým sirupem a naneste vrstvu višňové náplně Topfil Finest Cherry 70%. Zalijte 250 g čokoládového krému. Zamrazte.
Do silikonové formy dejte 300 g vanilkové pěny a na ni zatlačte zmražený korpus s ovocnou a krémovou vrstvou a dejte zpět zamrazit.
Bílou čokoládu a kakaové máslo rozpusťe každé zvlášť na teplotu 35°C, poté smíchejte dohromady. Zmrzlý dort vyjměte z formy, odejměte acetátovou pásku a sprejem aplikujte na celý povrch vrstvu směsi čokolády a kakaového másla (teplota směsi 28 - 32°C). Hotový dort posaďte na kakaovou sušenku.
Pro dekorace rozprostřete vytemperovanou čokoládu mezi dvě fólie a vytvořte čokoládový pás a vykrajovátkem tvary stomků.
Celý postup najdete na videu výše.
Receptura je ilustrační a je potřeba ji přizpůsobit každému provozu zvlášť. Využijte pomoci našich technologů!