Jahodový košíček s citrónem

Hotové čokoládové košíčky jsou skvělým řešením pro všechny, kteří chtějí vytvářet pralinky, ale nemohou temperovat čokoládu.

Jahody v čokoládě je dnes již zažitá klasika. V košíčku tuto kombinaci podtrhuje citrónová vrstva, která dá vyniknout voňavým jahodám.

Ingredience

Tipy:

  • Hotové košíčky uchováváme zabalené v plastových krabičkách při teplotě 16 - 20 °C. Trvanlivost je přibližně týden až dva, podle zvoleného zdobení.
  • Kombinací náplní z řady Cryst-O-Fil s pastami Classic získáme mnoho druhů velmi chutných dezertních pralinek. 

Postup

  1. Na dno košíčků plníme cukrářským sáčkem  tenkou vrstvu hotové citrónové náplně Deli Citron.
  2. Cryst-O-Fil Blanc opatrně rozpustíme  společně s rostlinnou šlehačkou Festipak a 20 g ochucující pasty Classic Lemon. Procento pasty Classic můžeme upravovat podle chuti v rozmezí 3 až 10 %.
  3. Snadno vymícháme hladký tekutý krém, zbytečně nepřehříváme.
  4. Při teplotě cca 26 stupňů naléváme do košíčků na ovocnou vrstvu.
  5. Necháme lehce zchladnout a dozdobíme podle přání ovocným prachem, mátovým lístkem, sušenými květy a cukrovými perlami. Povrch pralinky můžeme také přelít slabou vrstvou jahodové pasty Classic, čímž bude chuť jahod ještě intenzivnější.
  6. Necháme zcela vychladnout a můžeme podávat.