Do kotlíku vložíme Tegral Kruche, nakrájený studený tuk a vejce a pomalu uhněteme tužší těsto plochým nástavcem (lyrou, káčkem).
Těsto zabalíme do fresh fólie a necháme alespoň hodinu v chladu, lépe do druhého dne.
Vyválíme na sílu cca 2 mm a těstem vyplníme formičky na tartaletky. Dno propícháme hrotem špejle a pečeme cca 10 minut na 170°C. Podle typu pece musíme přizpůsobit dobu a teplotu pečení.
Horké tartaletky vyklopíme necháme vychladnout. Uchováváme nenaplněné zabalené v pokojové teplotě nebo lépe v chladu maximálně týden.
Jogurtovo-višňový krém
Rostlinnou šlehačku Festipak, která se hodí pro horké letní počasí lépe, než klasická živočišná smetana, vyšleháme nepříliš do pevna. Jogurtový krém Purajogo promícháme s pastou Classic Cerise a poté lehce vmícháme připravenou šlehačku.
Višňový vklad
Plátky želatiny necháme ve velmi studené vodě nabobtnat. Vymačkáme přebytečnou vodu.
Vymačkanou želatinu rozpustíme v právě dovařené vodě (POZOR! Nevaříme) a vmícháme do Topfil Finest Cherry.
Ihned naplníme vhodné silikonové formičky.
Necháme zamrazit.
Sestavení a dekorace
Zmrzlé višňové vklady vyloupneme, posadíme do středu tartaletek a potřeme leskem. Poté kolem nastříkáme krém a dozdobíme tartaletky čerstvými višněmi a zlatými šupinkami.
Používáme cookies, abychom vám poskytli nejlepší zkušenosti na našem webu, rozpoznali opakované návštěvy a preference a také abychom měřili a analyzovali provoz. Chcete-li se dozvědět více o cookies, včetně toho, jak je zakázat, přečtěte si naše pravidla využití cookies. Kliknutím na „Přijímám všechny cookies“ souhlasíte s použitím všech cookies.