Višňové tartaletky

Ingredience

Postup

Tartaletka
  1. Do kotlíku vložíme Tegral Kruche, nakrájený studený tuk a vejce a pomalu uhněteme tužší těsto plochým nástavcem (lyrou, káčkem).
  2. Těsto zabalíme do fresh fólie a necháme alespoň hodinu v chladu, lépe do druhého dne.
  3. Vyválíme na sílu cca 2 mm a těstem vyplníme formičky na tartaletky. Dno propícháme hrotem špejle a pečeme cca 10 minut na 170°C. Podle typu pece musíme přizpůsobit dobu a teplotu pečení. 
  4. Horké tartaletky vyklopíme necháme vychladnout. Uchováváme nenaplněné zabalené v pokojové teplotě nebo lépe v chladu maximálně týden.

Jogurtovo-višňový krém
Rostlinnou šlehačku Festipak, která se hodí pro horké letní počasí lépe, než klasická živočišná smetana, vyšleháme nepříliš do pevna. Jogurtový krém Purajogo promícháme s pastou Classic Cerise a poté lehce vmícháme připravenou šlehačku.

Višňový vklad
  1. Plátky želatiny necháme ve velmi studené vodě nabobtnat. Vymačkáme přebytečnou vodu.
  2. Vymačkanou želatinu rozpustíme v právě dovařené vodě (POZOR! Nevaříme) a vmícháme do Topfil Finest Cherry. 
  3. Ihned naplníme vhodné silikonové formičky.
  4. Necháme zamrazit. 

Sestavení a dekorace
Zmrzlé višňové vklady vyloupneme, posadíme do středu tartaletek a potřeme leskem. Poté kolem nastříkáme krém a dozdobíme tartaletky čerstvými višněmi a zlatými šupinkami.