Malinový košíček s pastou z lískových oříšků

Hotové čokoládové košíčky jsou skvělým řešením pro všechny, kteří chtějí vytvářet pralinky, ale nemohou temperovat čokoládu.

Dovolují nespočet chuťových variací velmi snadno a rychle.

Ingredience

Tipy:

  • Hotové košíčky uchováváme zabalené v plastových krabičkách při teplotě 16 - 20 °C. Trvanlivost je přibližně týden až dva, podle zvoleného zdobení.
  • Kombinací náplní z řady Cryst-O-Fil s pastami Classic získáme mnoho druhů velmi chutných dezertních pralinek. 

Postup

Malinová náplň
  1. Cryst-O-Fil Blanc opatrně rozpustíme společně s rostlinnou šlehačkou Festipak a 20 g ochucující pasty Classic Frambois. Procento pasty Classic můžeme upravovat podle chuti v rozmezí 3 až 10 %.
  2. Snadno vymícháme hladký tekutý krém, zbytečně nepřehříváme.
  3. Při teplotě cca 26 stupňů naléváme do zhruba poloviny výšky košíčků.
  4. Necháme lehce zchladnout.

Lískooříšková vrstva
Hotovou náplň do pralinek Hazelnuts Praline dávkujeme cukrářským sáčkem na vrstvu malinové náplně.

Dekorace

Povrch košíčku doplníme tenkou vrstvou hotové ovocné náplně Vivafil Raspberry, ozdobíme hoblinkou z pravé bílé čokolády Belcolade, sušenými lístky jedlých květů a cukrovým zdobením.