Valentýnské skleničky

Valentýnský muffin s lehkou náplní Purajogo.

Ingredience

Postup

Příprava těsta a náplně

Do kotle navážíme vodu, vejce a olej, přidáme Tegral Satin Creme Cake Red Velvet a krátce pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače. Poté přepneme na střední rychlost a za cca 5 minut vymícháme celistvé těsto. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.

Smícháme Purajogo s  ovocnou náplní Topfil Finest Strawberry (pro jemnější konzistenci lze Topfil Finest Strawberry nejprve rozmixovat).


Pečení

Plech vyložíme pečícím papírem a těsto  na něj rozetřeme v rovnoměrné vrstvě. 

Pečeme v etážové peci na 170°C cca 15 minut. Doba pečení se odvíjí od zvolené výšky těsta.

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!


Sestavení a dekorace

Z vychladlého plátu vykrajujeme kolečka o průměru skleniček.

Do skleniček vrstvíme kolečka těsta a připravenou jahodovo-jogurtovou náplň.

Čokoládu Belcolade vytemperujeme a rozetřeme mezi dvě fólie na vrstvu tenkou cca 3 mm. Kulatým vykrajovátkem o průměru o něco širším než je sklenice vykrojíme tvoříme víčka a necháme ztuhnout.

Decofondant obarvíme na červeno a rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme malá srdíčka.

Na každou sklenici posadíme víčko a do jeho středu umístíme srdíčko z fondánu.


Tipy

  • Tyto výrobky lze šokově zamrazit.
  • Tyto výrobky lze péci také v rotační peci či v konvektomatu.
  • Skleničky lze vyrobit libovolnou kombinací kompletních suchých cukrářských směsí Tegral Satin a ovocných náplní Topfil/Topfil Finest.