Mramorované bábovičky

Ingredience

Postup

Příprava těsta
Formy vystříkáme odlučovacím olejem Spraylix. Do jednoho kotle navážíme vodu, vejce a olej, přidáme Tegral Satin Natur a krátce pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače. Poté přepneme na střední rychlost a za cca 5 minut vymícháme celistvé těsto. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch. Do druhého kotle navážíme vodu, vejce a olej, přidáme Tegral Satin Choco a krátce pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače. Poté přepneme na střední rychlost a za cca 5 minut vymícháme celistvé těsto. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.

Pečení

Do připravených formiček dávkujeme střídavě těsta takto: 10 g světlého těsta po celém obvodu. Na to po celém obvodu nadávkujeme 10 g tmavého těsta a zakončíme 10 g světlého těsta. Pečeme v etážové peci na 170°C cca 25 minut.

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!


Dohotovení
Prochladlé bábovičky vyklopíme z forem a posypeme nevlhnoucím cukrem Suesser Schnee.

Tipy