Formu vystříkáme odlučovacím olejem Spraylix. Do jednoho kotle navážíme vodu, vejce a olej, přidáme Tegral Satin Natur a krátce pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače. Poté přepneme na střední rychlost a za cca 5 minut vymícháme celistvé těsto. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.
Do druhého kotle navážíme vodu, vejce a olej, přidáme Tegral Satin Creme Cake Red Velvet a postupujeme stejně jako u bílého těsta.
Do formy dávkujeme střídavě těsta takto: 200 g světlého těsta po celém obvodu. Na to po celém obvodu nadávkujeme 200 g červeného těsta Red Velvet. Na to nadávkujeme 250 g světlého těsta a zakončíme dávkou 250 g červeného těsta. Pečeme v etážové peci na 170 stupňů cca 55 minut.
POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!
Prochladlou bábovku vyklopíme z formy a posypeme nevlhnoucím cukrem Suesser Schnee.